Preskocit navigáciu

Cvičenie BALTIC WARRIOR


Cvičenie BALTIC WARRIOR Exercise BALTIC WARRIOR (Ex BW) je polročné podujatie, ktoré sa organizuje v rámci každej rotácie v eFP LOTYŠSKO. Ex BW je náročné podujatie určené pre členov eFP NATO aby si otestovali svoju fyzickú a duševnú odolnosť v rámci priateľskej súťaže. Ex BW sa konalo v ADAZI Training Area, kde dvojčlenné tímy absolvovali pochod približne 16,8 km (s batohom o minimálnej váhe 15 kg ), 2 km nosenia kanoe, splav rieky Gauja na kanoe 11,1 km a na záver ďalší 5,2 km pochod.

Súťaž začala príhovorom kanadského (Kevin Rex ) a slovenského (Ladislav Babčan) veľvyslanca v Lotyšsku. Ako povedal veľvyslanec Babčan pred samotným štartom všetkým súťažiacim: „Nezáleží na tom z ktorej časti Európy sme, alebo z ktorého kontinentu, ale na tom, že našou účasťou na tejto fyzicky a psychicky náročnej aktivite predvedieme súdržnosť NATO“ kanadský veľvyslanec ho doplnil, že predsa len ide aj tak trochu o priateľskú súťaživosť medzi jednotlivými tímami ale zároveň aj o prezentáciu súdržnosti eFP a NATO. Po príhovore sa obaja veľvyslanci postavili na štartovaciu čiaru a celú trať absolvovali spoločne ako jeden tím.

Súťaže sa zúčastnila presne polovica členských krajín NATO a spolu sa prihlásilo 246 dvojíc. Za Slovensko našlo odvahu nastúpiť a zmerať si sily s ostatnými krajinami 13 profesionálnych vojakov – 6 tímov + jeden PrV, ktorý vytvoril spoločný zmiešaný tím s vojačkou so Slovinska. Slovenský najlepší tím skončil na 16. mieste.

Poradie 1. troch slovenských tímov:

16. miesto: por. REGENDA Radoslav, mjr. NÉMETH Michal (4:06)
36. miesto: des. ZAJAC Martin, des. TOMÁŠ Miroslav (4:21)
58. miesto: des. KAMINSKÝ Dušan, slob. JAKUBKO Peter (4:31)

Cvičenie BALTIC WARRIORCvičenie BALTIC WARRIORCvičenie BALTIC WARRIORCvičenie BALTIC WARRIORCvičenie BALTIC WARRIOR 2Cvičenie BALTIC WARRIOR 2

Autor: eFP SLOVCON , Foto: autor - Dátum: 16.06.2021
Čítanosť: 6550
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share