Preskocit navigáciu

Detský tábor na návšteve 11. mechanizovaného práporu


Detský tábor na návšteve 11. mechanizovaného práporu
V stredu 18. júla 2012 navštívili 11. mechanizovaný prápor (11.mpr) deti z letného outdoorového tábora v Martine, kde strávili dopoludnie zaujímavým programom ktorý im príslušnící Veliteľstva a štábu ako aj jednotiek práporu pripravili.
Počas návštevy boli deti rozdelené do skupín, ktoré postupne prechádzali všetky pracoviská, pod dozorom vyčlenených osôb. Na každom pracovisku mali k dispozícií personál, ktorý ochotne zodpovedal ich mnohé otázky a objasnil použitie a vlastnosti zbraní, techniky, a ostatného vybavenia s ktorým sa oboznamovali. Mali možnosť si prezrieť všetky druhy ručných zbraní, viaceré druhy kolesovej a pásovej techniky ako aj vyskúšať si streľbu z airsoftových zbraní na terč. Okrem týchto pre nich najzaujímavejších pracovísk si spestrili pobyt vo vojenskom prostredí aj maľovaním tvárií maskovacími farbami, ďalej sa dozvedeli a vyskúšali si základy prvej pomoci a určite aj prehliadka podzemného bunkra s prístrojmi nočného videnia upútala. Na záver návštevy si prezreli priestory prápornej kaplnky, kde im boli odovzdané pamätné listy a bol vytvorený aj priestor na otázky malých zvedavcov.
Pre 27 detí ale aj pre ich pedagogický dozor bolo dopoludnie strávené s príslušníkmi 11.mpr zaujímavým a netypickým spestrením ich letných prázdnin.

Detský tábor na návšteve 11. mechanizovaného práporuDetský tábor na návšteve 11. mechanizovaného práporuDetský tábor na návšteve 11. mechanizovaného práporuDetský tábor na návšteve 11. mechanizovaného práporuDetský tábor na návšteve 11. mechanizovaného práporuDetský tábor na návšteve 11. mechanizovaného práporuDetský tábor na návšteve 11. mechanizovaného práporuDetský tábor na návšteve 11. mechanizovaného práporuDetský tábor na návšteve 11. mechanizovaného práporuDetský tábor na návšteve 11. mechanizovaného práporuDetský tábor na návšteve 11. mechanizovaného práporu

Autor: npor. Ing. Marián SMOLKA, StD VaŠ 11.mpr , Foto: npor. Ing. Marián SMOLKA - Dátum: 18.07.2012
Čítanosť: 18554
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share