Deň detí v kasárňach SNP v Martine


Deň detí v kasárňach SNP v Martine
Na sviatok Zoslania Svätého Ducha v nedeľu 27. mája 2012 sa vo vojenskej farnosti sv. Martina uskutočnil deň detí. Zúčastnilo sa na ňom viac ako 60 detí spolu s rodičmi a viac ako 30 vojakmi roty základného vojenského výcviku. Deň detí začal detskou sv. omšou, ktorá bola slávená vojenským kaplánom poručíkom Jánom Ostapčukom, ktorý bol zároveň aj organizátorom celého podujatia za výraznej pomoci profesionálnych vojakov z útvarov posádky Martin. Vo svojej homílií pripomenul a vyzdvihol sviatok Zoslania Svätého Ducha ako aj poukázal na dary Ducha Svätého, ktoré máme rozvíjať počas celého svojho života a cez tieto dary sa priblížiť stále viac ku Ježišovi Kristovi.  Potom v priestoroch nástupiska 11. mpr Martin pokračoval deň detí  statickou ukážkou vojenskej techniky, výstroje a výzbroje spojenej so súťažou pre malých i veľkých.
Deti si mohli vyskúšať nepriestrelnú vestu, maskovanie maskovacími farbami, chemickú masku, prilbu, ozajstné zbrane, prekážkovú dráhu ale aj vyskúšať vystroj vojenskej polície.
Na záver všetky deti dostali pamätný list, sladkú odmenu a zamaskované odchádzali s úsmevom a rozžiarenými očkami domov.

Deň detí v kasárňach SNP v Martine Deň detí v kasárňach SNP v Martine Deň detí v kasárňach SNP v Martine Deň detí v kasárňach SNP v Martine Deň detí v kasárňach SNP v Martine Deň detí v kasárňach SNP v Martine

Autor: por. Mgr. Ján OSTAPČUK, StK 11.mpr , Foto: por. Mgr. Ján OSTAPČUK - Dátum: 28.05.2012
Čítanosť: 17982
Verzia pre tlač

Skočiť na menu