Preskocit navigáciu

Medzinárodná súťaž The Best Soldier Competition – Major Davor Jović Memorial


Medzinárodná súťaž The Best Soldier Competition – Major Davor Jović Memorial

V dňoch 3.-10. mája 2024 sa na základe pozvánky Ozbrojených síl Chorvátska príslušníci Vzdušných síl Ozbrojených síl Slovenskej republiky, desiatnik Tomáš ROZLOŽNÝ z 2. brigády Vzdušných síl Zvolen a desiatnik Michal BÁREK z 11. brigády Vzdušných síl Nitra, zúčastnili medzinárodnej vojenskej súťaže s 30. ročnou históriou pod názvom „The Best Soldier Competition – Major Davor Jović Memorial“ v meste Benkovac. 

Súťažiaci reprezentujúci Ozbrojené sily Slovenskej republiky o medzinárodnej súťaži povedali: „Ako veľký benefit hodnotíme spoločne strávený čas, vzájomné porovnávanie fyzickej zdatnosti, bojových zručností s príslušníkmi členských krajín NATO (USA, Gurkasu z Nepálu pod britskou vlajkou, Poľska, Maďarska, vojakmi z Litvy, Kosova, Rumunska, kolegami z Čiech, Francúzska a v neposlednom rade s chorvátskymi vojakmi)“. Takmer všetci zúčastnení boli členmi špeciálnych jednotiek, príslušníkmi výsadkárov, alebo vojenskej polície. Počas súťaže bolo možné vidieť vysokú úroveň taktickej prípravy, streleckých zručností, mentálnej, ale aj fyzickej pripravenosti. Príslušníci Ozbrojených síl Chorvátska  preukázali pri organizovaní súťaže veľkú ústretovosť, ochotu a profesionalitu. Naši účastníci skonštatovali, že podujatie im prinieslo množstvo skúseností, ktoré bude možné využiť nielen pri výcviku, ale aj pri ďalších ročníkoch memoriálu. 

Pri svojej premiére sa v záverečnom poradí umiestnili na 41. a 50. mieste v 81 člennom poli súťažiacich, z rôznych jednotiek a síl krajín aliancie a partnerských štátov.


Medzinárodná súťaž The Best Soldier Competition – Major Davor Jović MemorialMedzinárodná súťaž The Best Soldier Competition – Major Davor Jović MemorialMedzinárodná súťaž The Best Soldier Competition – Major Davor Jović MemorialMedzinárodná súťaž The Best Soldier Competition – Major Davor Jović MemorialMedzinárodná súťaž The Best Soldier Competition – Major Davor Jović Memorial

Autor: vvzs , Foto: vvzs - Dátum: 02.07.2024
Čítanosť: 574
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share